Aktuality

Podzimní termín kurzu Pivní sommeliér

Vážení milovníci piva, vzhledem k velkému zájmu o náš kurz Pivní sommeliér, vyhlašujeme proto s radostí nový termín na podzim 2020. Kurz bude probíhat v termínu 2.11. – 15.12.  Jedná se o kurz rozložený do  6 týdnů + 7 týden zkouška, s výukou každé pondělí a úterý. Celou výuku je možno financovat za pomoci programu POVEZII, která hradí až 85% ceny kurzu + náhradu mzdy. V případě zájmu o bližší informace, prosím neváhejte nás kontaktovat na: +420 602 366 306 nebo robek@czeers.cz Váš tým... více

Absolventi 2019

  Vážení účastnící kurzu pivní sommeliér, tímto chceme ještě jednou pogratulovat všem absolventům k úspěšnému zakončení závěrečné zkoušky.  Přejeme hodně úspěchů na cestě za dalším poznáním a hlavně hodně dobrého piva. Věříme, že se Vám kurz líbil a budeme se těšit na viděnou na degustacích a dalších pivních akcích. S pozdravem, Tým Czeers!... více

Jarní termín kurzu Pivní sommeliér

Vážení milovníci piva, první kurz Pivního sommeliérství je skoro u konce a proto s radostí vyhlašujeme nový termín na jaro 2020. Kurz bude probíhat v termínu 2.3. – 14.4.  Jedná se o kurz rozložený do  6 týdnů + 7 týden zkouška, s výukou každé pondělí a úterý. Celou výuku je možno financovat za pomoci programu POVEZII, která hradí až 85% ceny kurzu + náhradu mzdy. V případě zájmu o bližší informace, prosím neváhejte nás kontaktovat na: +420 601 355 712 nebo martin.havlin@czeers.cz Váš tým... více

Další termín kurzu Pivní sommeliér!

S potěšením Vám oznamujeme, že pro velký zájem o náš kurz budeme otevírat další termín kurzu a to na podzim letošního roku. Kurz bude probíhat v termínu 7.10. – 18.11. Jedná se o kurz rozložený do  6 týdnů + 7 týden zkouška, s výukou každé pondělí a úterý. V případě zájmu o bližší informace, prosím neváhejte nás kontaktovat na: +420 608 292 825 nebo martin.havlin@czeers.cz Váš tým Czeers!... více

Přihláška na kurz Pivní sommelier

Vážení zájemci o účast na kurzu Pivní sommelier. S potěšením Vám oznamujeme, že dnes v pondělí 25.3.2019, byla spuštěna registrace do kurzu Pivní sommelier. Datum začátku kurzu je 3.6. Kurz bude mít 3 týdny výuky + 4. týden bude zkouška. Zájemci prosím vyplňte formulář, který si můžete stáhnout zde a zašlete prosím na martin.havlin (@) czeers.cz. Obratem obdržíte dokument se všemi důležitými informacemi o kurzu. Pro jakékoliv další informace, prosím kontaktujte nás na čísle 601355712. Tým... více

Rekvalifikační kurz Pivní Sommelier

Dobré zprávy! Po třech letech snažení a příprav, je tady konečně možnost hlásit se na rekvalifikační kurz Pivní Sommelier. Veškeré informace vám podá pan Martin Havlín, tel: +420 601 355 712, email: martin.havlin (@ ) czeers.cz více

Pražský pivní festival

1. ročník pivního festivalu v centru Prahy, v 5. patře Obchodního domu Kotva Budete mít jedinečnou možnost vychutnat skvělé pivní speciály českých sládků, ale také se podívat do prostor nejstaršího nákupního domu v České republice. Vystavovat bude až 30 českých pivovarů, kteří představí to nejlepší ze své produkce. Vstupné: 1 den 150 Kč  2 dny 250 Kč V ceně vstupenky je zahrnuta degustační sklenice s cejchem 0,1 dcl a průvodce festivalem s informacemi Jediným platidlem festivalu jsou žetony, cena 1 žetonu je 20 Kč... více

Základy párování: pivo & jídlo – grilování

  Začněme nejprve úplně obecně. Existují nějaká základní pravidla pro párování piva s jídlem? Jsou tři základní. První pravidlo je párovat pivo a jídlo s podobnou intenzitou chutí a vůní. Tedy pro jídlo s jemnou chutí vyberte méně výrazné pivo, pro jídlo výraznou chutí si můžete dovolit párovat pivo se silnou chutí a vůní. Druhé pravidlo využívá harmonii chutí. Párují se podobné chutě a vůně. Na příklad k uzenému se hodí nakuřované pivo, k čokoládovému dezertu imperial stout a podobně.  A třetí pravidlo naopak používá kontrast chutí. K výraznému jídlu si dáte silnější, ale chuťově decentní bock, nebo chuťově mdlejší jídlo oživíte výraznější APA. Svoji roli hraje také místo, počasí, roční období, nálada, zvláštní příležitost a spousta dalších věcí. Něco jiného je, když si grilujete s partou kamarádů na zahradě, nebo jste na oficiální BBQ párty někde na ambasádě   Právě grilované pokrmy se hodí pivu úplně nejvíce. Je to tak? K pivu se hodí všechno a grilované jídlo samozřejmě taky. Jak už jsem řekl, záleží na konkrétní situaci. Ale grilovačka je ideální neformální příležitost, jak si takové párování vyzkoušet. Nakoupit víc druhů piva z dobrých pivovarů u nás i ze zahraničí a testovat kombinace chutí.   Češi patří ke grilovacím velmocím a na jejich grilech nalezneme nejčastěji maso…. To se griluje všude na světě. V tomto nejsme výjimka myslím. Mám kamaráda, co se grilování věnuje profesionálně a má ve Zlíně perfektní burgrárnu. Nakupuje pouze vyzrálé maso od lokálního dodavatele a na produktech je to opravdu znát. Proto se taky snažím, i přes vyšší cenu, na grilování používat kvalitní maso. Je to jak u piva, raději méně, ale kvalitnější.... více

Co je Czeers?

Speciální slovní spojení – slovní hříčka. Vychází z anglického výrazu Cheers! – Na zdraví.  CZEERS! je naše obchodní značka, která spojuje všechny aktivity a akcentuje národní podtext. Srozumitelná pro Čechy i cizince.

Více